Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
271986570_1855329767993976_3275384688977221014_n-1

Gegrilde Waards Rund Entrecote in kruidenolie en met groentenchips

Gegrilde Waards Rund Entrecote in kruidenolie en met groentenchips De entrecotes leggen we een dag voor gebruik in de koelkast om rustig te ontdooien. Voor we deze heerlijke ,malse entrecotes gaan bereiden maken we eerst een kruidenolie. Simpel: we mengen 8 el Di Lorenzetto met een halve gesnipperde ui en 3 gesnipperde knoflooktenen. Hierbij doen we nog 6 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn en 5 EL peterselie, allemaal fijngehakt.

De entrecotes leggen we een dag voor gebruik in de koelkast om rustig te ontdooien.

Voor we deze heerlijke ,malse entrecotes gaan bereiden maken we eerst een kruidenolie.

Simpel: we mengen 8 el Di Lorenzetto met een halve gesnipperde ui en 3 gesnipperde knoflooktenen. Hierbij doen we nog 6 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn en 5 EL peterselie, allemaal fijngehakt.

Uiteindelijk doen we alles nog even in de blender met wat versgemalen peper en zeezout tot we een mooie egale olie hebben.

We halen de entrecotes uit de koeling en bestrijken deze rondom met de kruidenolie.

We laten de entrecotes nu een half uur tot een uur op kamertemperatuur komen ondertussen trekt de kruiden smaak ook in het vlees.

De Big Green Egg stoken we op naar ruim 200 graden met het gietijzeren rooster er in.

Voor mooie grillmarks moet je echt boven de 200 graden zitten en met gietijzer werken.

Let trouwens goed op waar je in deze tijd je houtskool bewaart. Het kan in je schuur vochtiger zijn dan je denkt en je zal zien dat je dan niet alleen meer moeite hebt met aansteken, maar ook met het opstoken naar een hogere temperatuur.

En optie is bewaren in een goed afsluitbare kunststof ton.

High & Fast
We leggen de Entrecotes op het rooster. Het sissen van het vlees op het hete rooster klinkt als muziek in je oren en de geur doet je al watertanden, maar even geduld. Na een paar minuten draaien we de entrecotes een kwartslag voor een mooie grillruit.

Dan draaien we ze om en herhalen het op de andere kant.

Duw af en toe even met je vinger op het vlees om te voelen of ze al klaar zijn.

De relatief dunne entrecotes en de hoge temperatuur zijn niet echt geschikt voor de Meater. Je kan eventueel de Fast Thermapen gebruiken. Maar deze kan je ook makkelijk op gevoel bereiden.

Maar let op, beter iets te rood dan te veel door gegaard. dat is echt zonde.

We serveren de Waardse Entrecote met wat groentechips. Makkelijk en toch een lekkere smaak naast je gegrilde steak.
Bestel hier je Waards Rund Entrecote

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.