Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
sukade

GEGRILDE SUKADE STEAK MET RODE WIJN SAUS

Sukade, dat maakte mijn oma altijd. Maar dat moet toch uren pruttelen? NO WAY! Uiteraard kan je van deze sukade ook een heerlijk stoofpotje maken. Maar wat dacht je van een malse gegrilde sukade steak met rode wijn saus? Een GOEDE sukade, ook wel Flat Iron Steak genoemd leent zich uitstekend voor de grill. Hij is voordelig in vergelijking met andere steaks, snel klaar en heerlijk mals.

vergelijking met andere steaks, snel klaar en heerlijk mals.

Wij hebben gekozen voor onze Black Angus Sukade.
De sukade heeft niets nodig alleen een beetje zout en peper, geen marinade of saus. Maar soms gaat het niet om wat nodig is, soms vind je iets gewoon lekker en dus besloten we een simpele rode wijn saus erbij te maken.

Smelt 2 eetlepels roomboter in een zware pan. Dat kan uiteraard gewoon op de BBQ. Voeg de uien toe en fruit (braad) deze tot ze een beetje glazig worden, ca. 5 min. Voeg wat zout toe, de knoflook en de oregano, braad nog even een half minuutje door en voeg de tomatenpuree toe. Laat het al roerend 2 minuten door koken.
Giet de wijn erbij (je kent ons motto: If it ain’t good enough to drink, it ain’t good enough to cook) en blijf roeren. Laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft. Dit zal een minuut of 10 duren. Zeef de saus waarbij je zoveel mogelijk sap uit de ‘vaste’ delen perst. Zet de saus even weg die blijft in de gietijzeren pan met deksel wel even warm.

Grill nu de sukade aan weerskanten direct boven het vuur. Een sukade is een dun stuk vlees en afhankelijk van welke garing je houdt hoef je deze dan ook niet of nauwelijks indirect te laten doorgaren. Haal het vlees van de grill en laat het een kleine 10 minuten rusten onder aluminium folie.
Dit zorgt ervoor dat de sappen weer opgenomen worden in het vlees en er niet allemaal uitlopen als je gaat snijden. Let wel op als je hem te strak inpakt behoudt hij meer warmte, maar gaart hij harder door.

Zet de sauspan terug op de BBQ. Laat hem niet te heet worden. We willen zeker niet dat hij weer gaat koken, dus speel een beetje met de directe en indirecte kant. Roer rustig nog 2 eetlepels boter door de saus. Onze saus was wat dun, mocht je dat minder lekker vinden dan kan je een klein beetje bloem of maizena toevoegen. Pas op het is snel te veel.

Snijd de Sukade in dunne plakjes en giet de saus erover.
Deze sukade is zo zacht en mals dat je hem bijna op kan slurpen.

http://www.beefexclusief.nl/black-angus-grain-fed-sukade-ge…

Ingrediënten:
Black Angus Sukade
4 eetlepels roomboter
2 fijn gesneden knoflooktenen
1/2 witte ui
1/2 theelepel gedroogde Oregano
60 ml geconcentreerde tomatenpuree
300 ml rode wijn
Uiteraard zout en peper naar smaak

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.