GEGRILDE - IN HERFSTBOK GEMARINEERDE - SUKADE

GEGRILDE - IN HERFSTBOK GEMARINEERDE - SUKADE

We vonden het hoog tijd om weer eens een mooie Graan Gevoerde sukade te bereiden.
En dan niet in oma’s stoofpot, maar Hot & Fast gegrild op de Big Green Egg. Uiteraard kan dit alleen met een gesplitste sukade, hier is de zeen al verwijderd.
Een ‘gewone’ sukade zou zo taai worden als een schoenzool.

Toevallig kwamen we een receptje tegen op Manneneten.nl dus dat hebben we er maar even bij gepakt.

We snijden een ui in ringen snipperen 2 knoflooktenen.
We doen de sukade in een zipperbag, voegen de ui, knoflook en 3 laurierbladeren toe. we malen even royaal verse zwarte peper er bij en wat zeezout. Dan gieten we er een fles herfstbokbier bij.
We halen zo veel mogelijk lucht uit de zak, dit gaat makkelijk door de zak met inhoud rustig in een kom water te laten zakken, en ritsen de zak net voor hij onder water gaat dicht.
De sukade gaat zo de koelkast weer in voor minimaal 4 uur.

We halen het vlees op tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen en stoken de Big Green Egg op.

Het vlees deppen we droog en strooien er wat zout over. Dan gaat hij 'direct heat' op het gietijzeren rooster. Na een paar minuten kwartslag draaien en dit herhalen op de andere kant.
Bij 49 graden gaat hij er af en laten we hem 10 minuutjes apart rusten (hij gaart ietsje door tot medium rare).

We serveren de sukade met een lente ui stampotje.

 

Bestel hier je gesplitste sukade: https://www.beefexclusief.nl/black-angus-100-grain-fed-suka…

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box