0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab De Graaf - Dinsdag 24 Augustus 2021

    GEGRATINEERDE MOSSELEN

    Eerst doen we 50 gram panko, een teen knoflook en 2 takjes rozemarijn in de keukenmachine en malen dit fijn. Hier voegen we 75 gram roomboter op kamertemperatuur bij en 30 gram geraspte kaas.

    De mosselen spoelen we onder koud water en welke niet dicht gaan geven we een tikje, sluit hij nog steeds niet dan gooien we deze weg. In een grote pan doen we een bodem witte wijn en dit brengen we aan de kook. We doen de mosselen erbij en de deksel er op en koken zo gedurende 4 minuten. Schud de pan een paar keer om zonder te openen. Haal de deksel van de pan en laat de mosselen even uit dampen.

    Verwijder de bovenkant van elke schelp en verdeel het panka mengsel over elke mossel en leg deze op het RVS rooster.

    De Big Green Egg stoken we op naar 220 graden en dan plaatsen we de conveggtor en het rooster met de mosselen. Sluit de kamado met alle schuiven open, we willen zo veel mogelijk gratineren met warmte van boven.

    Na een paar minuten zijn de mosselen voorzien van een krokant korstje.

    Laat het nou komend weekend weer mooi weer worden..

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking