GEFLAMBEERDE T-BONE STEAK

 GEFLAMBEERDE T-BONE STEAK

Man, man wat een mooie T-Bone steak, 1.100 gram van het graan gevoerde Black Angus rund.
Hier moet je niet te veel gekkigheid mee uithalen, maar een kleine twist is natuurlijk wel lekker.
Een T-Bone bestaat aan de ene kant uit een ossenhaas en aan de andere een entrecote.

We laten de T-Bone rustig op kamertemperatuur komen, dit duurt wel even met dit gewicht.
Dan bestrooien we hem alleen met zeezout. Dit laten we even smelten.

Ondertussen stoken we de Big Green Egg lekker op en plaatsen het gietijzeren rooster.
We leggen de steak op het rooster en gaan dus voor direct heat. Na een paar minuten draaien we hem 45 graden.
We draaien hem om en herhalen het ritueel. Als er een mooie ruit op zit en de korst een lekkere bite heeft halen we hem van het vuur en plaatsen de ConvEGGtor of platesetter (of op een Weber leg je hem indirect).
We plaatsen nu ook de Meater, direct heat vindt deze minder fijn. Onder de ossenhaas kant leggen we wat alufolie om te voorkomen dat deze droog wordt.
Naast de steak plaatsen we nu een kannetje met een kleine bodem cognac. Tegen de tijd dat deze wat begint te dampen schenken we deze een beetje langs de platesetter tot de vlam er in slaat.
We schenken de cognac over de steak en dekken ook de bovenkant van de ossenhaas af.

Bij 48 graden kerntemperatuur halen we de steak uit het ei, malen hier verse peper over en laten de T-bone nog 10 minuutjes rusten zodat het vocht mooi in het vlees trekt.
Plakken snijden, serveren en aanvallen!

Bestel hier je T-Bone steak: https://www.beefexclusief.nl/beefex-black-angus-graan-gevoe…

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box