0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Woensdag 1 Maart 2020

  GEFLAMBEERDE DRY AGED WAARDS RUND ENTRECOTE

  GEFLAMBEERDE DRY AGED WAARDS RUND ENTRECOTE

  We hebben een paar mooie 28 dagen DRY AGED entrecotes van het Waards Rund bereid. Kenmerkend voor het regionale Waards Rund is het lagere vetgehalte t.o.v. graan gevoerde runderen. Daarnaast zorgt de dry aging voor minder vocht, een malsere structuur en intensere smaak.
  Verwar entrecotes in Nederland overigens niet met de entrecotes die je op vakantie in Frankrijk at. Dat waren wat wij hier ribeyes noemen. Deze Waards Rund entrecotes komt van de lende uit de rug van het rund.

  Eerst laten we 2 cederhouten rookplankjes van KokenOpHout weken in water. Voor bereiding deppen we het vlees goed droog en bestrooien het met grof zeezout. De plankjes leggen we even op de grill en draaien deze na een paar minuten om.
  Op de droge kant leggen we nu de entrecotes. 
  Onderin de Big Green Egg ligt het gietijzeren rooster om op te warmen, daarboven hebben we het RVS rooster met de verhogers geplaatst op hoogte van de rand van de ketel.

  Bij een keteltemperatuur van rond de 175 graden laten we de entrecotes garen tot een kerntemperatuur van 46-47 graden. Ideaal te volgen met de MEATER +.

  Dan halen we de plankjes er af en verwijderen het RVS rooster. We zetten de luchtschuiven nog wat verder open en grillen de entrecotes nu direct af op het gietijzeren rooster. Vergeet niet je MEATER te verwijderen, die is niet zo blij met direct heat.

  Bij ca. 51 graden kerntemperatuur halen we het vlees er af en laten het even rusten, het zal nu nog een klein beetje doorgaren. We bestrooien de steaks nog even met wat PEPRUB van PureBBQ.
  Ondertussen verwarmen we nog wat Jack Daniel’s Tennessee Honey en flamberen hier de steaks mee.

  Als spreekwoordelijke kers op de taart leggen we nog wat eigengemaakte verse bieslook/kruidenboter op het vlees.

  Al met al weer een topper geworden.

  Good Food, Good Friends, Good Times!
  www.BEEFEXCLUSIEF.nl -

  Bestel je Waards Rund Entrecotes in onze webshop

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking