0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab De Graaf - Woensdag 24 Augustus 2021

    FLANKSTEAK PINWHEELS

    Het idee van de pinwheels is gebaseerd op het recept van Jord in het ‘No Worries BBQ’ boek. Het zijn altijd geweldige boeken van Smokey Goodness ter inspiratie en van de foto’s alleen krijg je al trek.
    Maar een recept is geen voorschrift, meer een inspiratie dus hebben wij de vulling wat gewijzigd.
    We snijden de flanksteak voorzichtig door met een scherp mes. Door je hand er op te leggen kan je het mes voelen gaan. Snij evenwijdig aan de draad (structuur van het vlees) en snij hem net niet helemaal door.
    Dan leggen we de flanksteak open en besmeren deze met groene pesto. Hierop leggen we plakken prosciutto en daarop dunne plakken geitenkaas.
    Hierop leggen we weer plakken coppa en daarop zongedroogde tomaten, we strooien er wat gegrilde pijnboompitten over en scheuren dan repen mozzarella.
    Als laatste plukken we wat basilicum uit de kruidentuin en verdelen dit over de flanksteak.
    Nu rollen we hem strak op tot een mooie rollade. Met slagerstouw knopen we hem gelijk verdeeld op.
    Naast elk touwtje steken we een spiesje door de rollade en dan snijden we hem in plakken.
    De Big Green Egg hebben we opgestookt naar 190 graden en we grillen de pinwheels mooi rondom op direct vuur.
    Dit kan op gevoel of je meet de kerntemperatuur tot deze 52 graden is. Dan nog heel even onder folie laten rusten en je Flanksteak-pinwheels zijn klaar.
    BESTEL HIER JE FLANKSTEAK

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking