FLAMMKUCHEN

  • Geplaatst op
  • Door Ab de Graaf
  • 0
FLAMMKUCHEN

FLAMMKUCHEN UIT DE UUNI 2
Eén van onze fans vroeg of je ook flammkuchen kan maken in de Uuni 2, dus gingen wij weer aan de slag.
Natuurlijk beledig ik de hele Elzas als ik flammkuchen een dunne witte pizza noem, maar voor ons volstaat dit als uitgangspunt.


We hebben dus gebruik gemaakt van onze eigen pizzadeeg-bollen en deze mooi dun gerold.
Vervolgens een mengsel gemaakt van 200 gr. crème fraiche en 125 gr. zure room. Dit riant verdeeld over de bodem. Royaal witte uienringen er overheen verspreid en reepjes spek.
Dit is zo'n beetje het recept voor een standaard flammkuchen.
Wij hebben daar ook nog geitenkaas aan toegevoegd. Paar minuutjes in de Uuni 2 en hoppa. 

Hij past waarschijnlijk niet in een Sonja Bakker dieet, maar echt super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. 

http://www.beefexclusief.nl/sub-pizza-ovens/pizza-ovens/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed