0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Zaterdag 1 November 2019

  DRY AGED RUBIA GALLEGA COTE DE BOEUF

  Rubia Gallega is een prachtig Iberisch stuk rundvlees. Graan gevoerd voor een mooie vetadering en Dry Aged waardoor de smaak nog intenser is geworden.
  Aan zo’n Spaanse parel wil je niet te veel doen, dus steken we er 2 knoflooktenen in en leggen hem direct op een heet gietijzeren rooster voor een mooie searing.
  Na een paar minuten draaien we hem een kwartslag en na weer een paar minuten vervolgen we deze stappen op de andere kant van het vlees.
  Ondertussen hadden we wat boter gesmolten, 2 knoflooktenen en rozemarijn toegevoegd en hier bestrijken we de bovenkant van het vlees mee.
  Als beide kanten goed gegrild zijn plaatsen we nu ons RVS rooster hoog in de Big Green Egg, zonder platesetter. We willen dat het smeltende vet op de kolen valt en dit nog meer smaak toevoegt aan het vlees.

  Als de MEATER aangebracht is, is het een kwestie van wachten. Op een temperatuur van ca. 190 graden garen we het vlees naar een kerntemperatuur van 49-50 graden.
  Kleine tip: The Meater is eigenlijk niet geschikt voor direct heat, nu ligt ons rooster op de hoogte van de ketelopening, maar ik heb toch even een stukje aluminium folie een paar keer omgevouwen en op het rooster onder de Meater gelegd om de direct heat op te thermometer wat tegen te houden.
  Ondertussen draaien we het vlees een paar keer om het weer te bestrijken met de gesmolten boter.

  Eenmaal op temperatuur halen we de Cote de Boeuf van het rooster en laten deze een kwartiertje rusten zodat alle sappen zich weer mooi verdelen in het vlees.
  Daarna strooien we nog wat Flor del Delta over het vlees en snijden het in mooie plakken.

  Deze Cote de Boeuf smelt gewoon op je tong, terwijl ik de foto’s selecteer loopt het water alweer uit mijn mond.

  Vind je het leuk om samen met mij aan de slag te gaan met een aantal FB gerechten?
  Schrijf je dan in voor één van de donderdagavond workshops, dan gaan we samen mooie dingen maken. https://www.beefexclusief.nl/workshop-bbq-basics.html

  Bestel hier je Rubia Gallega Cote de Boeuf: https://www.beefexclusief.nl/rubia-gallega-cote-de-boeuf.ht…

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking