Dik bevleesde Hollandse Jack Daniels Spare Ribs 3-2-1

Dik bevleesde Hollandse Jack Daniels Spare Ribs 3-2-1

We hebben weer een paar heerlijke dikbevleesde spareribs van het Hollands varken klaargemaakt op de 3-2-1 methode met een scheutje Jack in Fase 2.
Velen van jullie weten wel wat het inhoudt, maar voor wie het niet weet leggen we meteen de 3-2-1 methode even uit.
3-2-1 Staat voor de 3 fases van bereiding: 3 uur, 2 uur, 1 uur. Dat lijkt een heel verhaal maar is super simpel en kan eigenlijk nooit mislukken.
Met als resultaat heerlijke fall off the bone spareribs.

Allereerst steken we de Big Green Egg aan en richten deze in voor indirect garen, dus met convEGGtor en stabiliseren deze op 110 graden.
Voor de bereiding beginnen we uiteraard met het verwijderen van het vlies aan de botkant van de ribben. Steek een lepel, kruisschroevendraaier of botermes onder het vlies en wip het iets op. Pak een stukje keukenpapier in je hand voor meer grip en trek het vlies er af.
Dan bestrooien we de ribben rondom royaal met
Letzq
pork rub.
We leggen een chunk
Blues Hog
Apple wood rookhout bij de kolen en plaatsen het ribrack (of de Zweedse variant).
Als de ribben in het rack staan en het rookhout is toegevoegd gaat de ketel dicht en hebben we 3 uur pauze.
Je ziet dat we de Meater geplaatst hebben, dat heeft niets met de garing te maken, maar we kunnen geen 3 uur wachten naast de BGE en gaan binnen aan het werk. Door de Meater kan ik op mijn telefoon gewoon de keteltemperatuur op afstand aflezen en zien of alles goed gaat. Je wilt niet na 3 uur terug komen en zien dat je BBQ al 2 uur uit is.
Na 3 uur halen we de 2 strengen van het rack en snijden deze doormidden. Dit heeft geen functie, maar maakt ze straks alleen iets handelbaarder in de BGE Medium.
Van aluminium folie vouwen we een envelop om de streng en ik gebruik de grid lifter even als standaard. We doen in elk envelopje een klontje roomboter, wat appelsap en een royale scheut
Jack Daniel's Tennessee Whiskey
Honey Whiskey en Blues Hog Original BBQ saus.
Dan vouwen we de envelop goed dicht en plaatsen deze heel voorzichtig terug in het rack, pas op dat je geen gaatje prikt, dan loopt hij uiteraard leeg.
We zetten de timer op 2 uur, pakken een lekker biertje en steken de Zweedse fakkel aan.
Na 2 uur halen we de enveloppen uit het rack en halen voorzichtig de ribben er uit.
We leggen de ribben op een plank en doen wat Blues Hog Original BBQ Saus in een kommetje en bestrijken hier de ribben royaal mee.
De laatste Fase:
De ribben gaan terug op het rooster voor de laatste fase, nog steeds op 110 graden.
Deze fase duurt 1 uur waarbij we na een half uur nog een keer BBQ saus over de ribben strijken.
Als het uur om is zijn de ribben klaar.
Het is echt een ABC-tje, het enige wat je moet kunnen is de temperatuur van je BBQ constant houden, maar met een kamado is dat ook een makkie.
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - The Grill Squad -
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box