Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
332321891_524601103076872_6668593027407847656_n

De sappigste Picanha maak je in de skillet.

We gebruiken de Monolith wokring, een 2 Petromax skillets en het multilevel cookingsystem van de Bastard. We kiezen een mooie 120 dagen graan gevoerde picanha van ’The Black’ en hiervan snijden we de vetkap kruislings in.

We gebruiken de Monolith wokhouder, een 2 Petromax skillets en het multilevel cookingsystem van de Bastard.

We kiezen een mooie 120 dagen graan gevoerde picanha van ’The Black’ en hiervan snijden we de vetkap kruislings in.

Dan wrijven we de picanha rondom in met Funky Ouma Braaisalt en stoken we The Bastard op.

We willen het picanha vet in de skillet laten smelten en plaatsen hiervoor de wokhouder in de Bastard.

Direct op de ring plaatsen we de skillet en de luchtschuif beneden sluiten we bijna helemaal af.

De Picanha leggen we met de vetkap omlaag in de skillet en laten het vet rustig smelten. Zorg dat de temperatuur niet te hoog wordt, maar dat gaat prima met de wokring.

Als het spek voor de helft gesmolten is gieten we dit in een apart pannetje en draaien de picanha om. Als de vleeskant op het gietijzer ligt gaan lepelen we het gesmolten vet terug in de pan en gaan ‘basten', ofwel bedruipen met het gesmolten hete vet.

We draaien de picanha en basten ook de onderkant door lepels heet vet erover te gieten.

Dan halen we de picanha uit de hete skillet en leggen deze in een nieuwe koude skillet zonder steel. Zo gaart de picanha ondertussen niet door.

We halen de wokring uit de kamado en plaatsen het multilevel cooking system met platesetters en RVS roosters.

De temperatuur van de kamado zetten we op 120 graden. We plaatsen de draadloze HerQs Pin Probe en stelen de kerntemperatuur in op 50 graden.

De nieuwe skillet plaatsen we op het RVS rooster en we laten de picanha rustig garen naar een kern van 50 graden.

Dan halen we deze uit The Bastard en laten hem 10 minuten rusten op een warme plaats.

Ondertussen bakken we wat bimi in de skillet waar de picanha uit komt.

Nu is het tijd om de heerlijke sappige picanha aan te snijden en we serveren deze met frietjes, bimi en halve cherrytomaatjes.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.