0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Dinsdag 27 Augustus 2022

  CRIMINEEL LEKKERE .INK WAGYU PICANHA

  .INK komt uit Uruguay en is een kruising tussen Japanese Black Wagyu en het beste Black Angus. Zo krijg je een geweldig stuk vlees met een mooie vetmarmering.

  Dit vlees is natuurlijk geweldig op de BBQ. Om nog meer te profiteren van het smeltende, smaakmakende vet in dit vlees bereiden we hem deze keer als steaks op het gietijzeren rooster van The Bastard.

  Let wel goed op dat je deze picanha niet uit het oog verliest. Bij ons was een collega er al van door gegaan met de 2 dikste steaks nog voor deze de pit bereikt hadden. Maar ja, hij is dan ook crimineel lekker..

  Gelukkig zijn het geen kleine picanha’s en dus snijden we de vetkap kruislings in en vervolgens snijden we de ingekorte picanha in nog eens 5 steaks en een kontje.

  Deze bestrooien we met Funky Ouma BraaiSalt.

  The Bastard is alweer opgestookt naar 200 graden en in het Multi level cooking system hebben we het gietijzeren rooster geplaatst.

  De steaks zij 3 a 4 cm dik en grillen we op direct vuur rondom af tot een kerntemperatuur van 50 graden.

  Daarna laten we ze even rusten en serveren de steaks met wat patat, of was het nou frites? Nou ja, van die gefrituurde aardappel staafjes.

  Ingewikkelder gaan we het niet maken met dit heerlijke stukje vlees. De BBQ grillsmaak is mede door het vet echt optimaal bij dit mooie stuk vlees.

   

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking