0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Donderdag 2 November 2022

  Cote de Veau of Kalfs Cote de Boeuf

  In de aanloop naar december zijn we weer lekkere receptjes aan het testen. Zo ook deze Cote de Veau of in de wandelgangen ook wel Cote de Boeuf van een kalf genoemd.

  Nu kennen de meeste de cote de boeuf wel, een heerlijk mals stuk vlees aan het bot met een volle smaak. Stel je dit eens voor maar dan boterzacht en een iets zachtere smaak en je hebt de Cote de Veau.

  Onze Cote de Veau komt van het Waards Kalf en is een mooi stuk streekvlees uit het Groene Hart.

  Omdat deze wat milder van smaak is kruiden we hem royaal met Funky Ouma Chilli salt. En om het boterzachte te bewaren gaan we hem eerst rustig indirect garen.

  We richten de Bastard in voor indirect grillen met de platesetters onder in het multilevel cookingsystem. Bovenin plaatsen we een halfgietijzeren rooster om voor te warmen en een half RVS rooster. 

  Op de gloeiende kolen leggen we een handje Apple Wood houtsnippers.

  De keteltemperatuur zetten we op ca. 125-130 graden, we leggen de Cote de Veau op het RVS rooster en sluiten de deksel.

  Dan pakken we wat plakken ontbijtspek, rollen hier groene asperge tips in en leggen deze op het gietijzeren rooster indirect heat.

  Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 48 graden halen we hem van het rooster en verwijderen de platesetters. Het gietijzeren rooster plaatsen we nu onderin het multilevel cookingsystem.

  De luchtschuiven doen we open en de temperatuur laten we stijgen naar ruim 220 graden.

  De tips met spek grillen we even snel af op direct heat op het RVS en de Cote de Boeuf grillen we aan beide zijden af op het hete gietijzer.

  Dan laten we de cote de boeuf / cote de veau rusten met een plak zelfgemaakte salieboter er op en serveren hem, inclusief de inmiddels gesmolten boter even later met een pastinaak stampotje en de in spek gegrilde asperges.

  Wat een heerlijk boterzacht stuk vlees en een fantastische combi met de lichte rook, kruiden en gesmolten salieboter. Deze sabbel je gewoon weg.

  Je zou al bijna zin krijgen in december, maar gelukkig is er geen enkele reden om hem niet nu alvast te bereiden.

   

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking