Cote de Boeuf - ‘The Chef Show’

Cote de Boeuf - ‘The Chef Show’

De garing is perfect, met een heerlijke grillsmaak aan de buitenrand en de zachte smaak van de gesmolten kruidenboter. Echt een super ‘gerecht’.

Ook wij vissen onze inspiratie overal vandaan. Zo zagen we op Netflix in ‘The Chef Show’ een prachtige Cote de Boeuf voorbij komen.
Uiteraard gaan wij die gewoon op de Big Green Egg bereiden. Het werd wel een bereiding met hindernissen deze keer.

We hebben gekozen voor een Black Angus Cote de Boeuf van 1,3 kg (2 ribben).
Uiteraard hoeft het niet zo groot, maar het gaart we mooi.
We bestrooien het vlees royaal met zeezout, het is tenslotte een flink stuk.
De Big Green Egg met platesetter zetten we op 115 - 120 graden en we plaatsen de Cote de Boeuf met de Meater in ons ei.
Het mooie van voorgaren op zo’n lage temperatuur en daarna hoog afgrillen vind ik dat de gekozen garing van rare, medium rare, of desnoods medium nagenoeg tot de rand van je vlees komt. Dit in plaats van een verloop van well done aan de buitenkant naar rare in het midden.

Terwijl we bezig waren stond er een harde noord-ooster storm, en hoewel wij eigenlijk bij alle windsoorten heerlijk beschut zitten is een Noordooster poolwind de enige die niet echt lekker werkt. Het waaide zo hard dat we problemen met de flitsers kregen en uiteindelijk zelfs moesten improviseren met zaklampen etc.
Nog een voordeel van een groter stuk vlees, het waait niet snel weg gelukkig.

Als we een mooie 47 graden kerntemperatuur hebben bereikt pakken we het vlees even goed in (hij gaat nog wel even doorgaren) en leggen het uit de wind weg terwijl wij de Big Green Egg opstoken naar ca. 230-250 graden. Platesetter eruit en gietijzer rooster er in.
Als het rooster goed heet is grillen we de Cote de Boeuf rondom af. Normaal kan dat prima met de deksel open, want het duurt niet lang. Met de koude wind doen we de deksel tussendoor dicht en luisteren we als een echte ei-fluisteraar naar het gesis van het searen.

We pakken de Cote de Boeuf weer in en laten hem rusten naast de gasheater.
Ondertussen zetten we de Petromax Skillet op het rooster en als deze goed heet is smelten we hierin royaal boter. Als deze uitgebruist is doen we hier wat gesnipperde knoflooktenen, thijm en takjes rozemarijn bij.
Beetje doorroeren met de takjes rozemarijn.

Dan snijden we het vlees van de botten en in plakken.
Het geheel leggen we in de hete boter en bestrijken we met de met de knoflookboter. hiervoor gebruiken we de takjes rozemarijn.
Dan malen we er nog wet verse peper over.

We kruipen in de laatste beschutte hoek onder de heater en de pan gaat midden op tafel.
Iedereen kan zo plakjes pakken.

De garing is perfect, met een heerlijke grillsmaak aan de buitenrand en de zachte smaak van de gesmolten kruidenboter. Echt een super ‘gerecht’.

Het wordt de komende periode mooi weer met hogere temperaturen en draait de wind.

Bestel hier je cote de Boeuf: https://www.beefexclusief.nl/search/cote+de+boeuf/

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box