CHILI-ANANAS KIPPENVLEUGELS

CHILI-ANANAS KIPPENVLEUGELS

Het mooie weer komt volgend weekend weer terug. Om vast in de stemming te komen hebben wij gister alvast de perfecte 'beach bite' gemaakt.
Hot chicken wings met een ijskoude Corona. Je kan de branding al bijna horen op de achtergrond.
Meng 240 ml hot chili sauce, 80 ml vers ananas sap en 80 ml honing. Hou ca. 1/4 van het mengsel apart en giet de rest in een zipperbag samen met 20 platte kippenvleugels (1 kg).
Laat dit in de koelkast een uurtje marineren.

De Big Green Egg richten we in op indirect en 150 graden. en de vleugels gaan op het RVS rooster.
We laten ze rustig garen en draaien ze tussentijds nog even om.

Als ze rond de 70 graden zijn kwasten we nog even het restant van de marinade er overheen en laten we ze doorgaren naar 75 graden.
We leggen er meteen nog wat stukken verse ananas bij op het rooster.
Je kan ze ook nog even direct grillen maar pas dan goed op voor verbranden. Dit was de luie manier wat goed paste bij het recept.

Bestel hier je Waardse Boerderij kopvleugels: https://www.beefexclusief.nl/kippendijen-met-vel.html

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box