0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Woensdag 30 Juni 2022

  Chickenwings met BlueCheese sauce uit de LetzQ Spitbasket.

  We hebben weer een mooie gadget toegevoegd aan de pit. De LetzQ spitbasket.

  In onze shop zijn meerdere soorten baskets voor aan het draaispit verkrijgbaar waaronder ook een mooie draadbasket van Spit on Fire.

  Waarom dan deze? Dat is simpel, deze past in onze medium kamado (en uiteraard ook op grotere kamado’s).

  Weer een fantastische gadget waarmee je van alles kan, van aardappeltjes, kippenvleugels, popcorn of patat maken tot het zelf branden van koffie of noten. Het is een mooie RVS trommel die doet denken aan een wasmachine. De sluiting is simpel en praktisch. 

  Wij gaan deze ronde voor de kipvleugels (1kg). Deze kruiden we 2 uur van te voren royaal met ‘Angus & Oink Hot & Hostile’ rub een lekker pittige kruidenmix perfect voor onze vleugels.

  Dit laten we in de koelkast intrekken in de kip. We gaan niet marineren of lakken, dat plakt allemaal vast in je trommel, dat wil je niet en is ook niet nodig.

  De binnenkant van de trommel wrijven we even in met een doekje met olie en de Big Green Egg stoken we op naar 200 graden.

  De vleugels gaan in de trommel, draaispit er doorheen en deze plaatsen we in de kamado.

  Motor aan en de timer zetten we op 40 minuten. We gooien nog wat rookhoutsnippers op de gloeiende kolen, niet te veel, gewoon voor nog wat extra smaak.

  De vleugeltjes tuimelen vrolijk door de trommel en garen zo mooi gelijkmatig zonder ter verbranden. Het vet wat vrijkomt uit de kip mengt zich ook continu weer met de vleugels zo worden ze echt super mals en zacht en nooit droog. Je hebt niet het krokante korstje van op het rooster grillen, maar de totaalsmaak is veel lekkerder, het is minder werk en verbrand niet.

  Terwijl de ‘wasmachine’ met de vleugels aan staat maken we de BlueCheese Sauce.

  150 gr. Mayonaise, 150 ml creme fraiche, 1,5 EL rode wijn azijn, 1 EL Worcestershire sauce, 150 gram blauwe kaas gaan in de blender en mengen we tot een egale massa. Als dit klaar is voegen we chilly saus en Tabasco naar smaak toe om de saus een bite te geven.

  Als de vleugeltjes klaar zijn serveren we deze met de saus en een lekkere koude Corona.

  Lekker voor in de MANCAVE tijdens het kijken van een wedstrijd. Maar ook heerlijk op je terras genietend van een zomeravond.

  En even praktisch, de trommel gaat gewoon in de vaatwasser en kwam er weer glanzend schoon uit. 

   

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking