CAVEMAN STYLE TOMAHAWK

  • Geplaatst op
  • Door Ab de Graaf
  • 0
CAVEMAN STYLE TOMAHAWK

“CAVEMAN-STYLE" BLACK ANGUS GRAIN FED TOMAHAWK STEAK

Laat het testosteron door je lijf gieren. Stook een vuur en rooster een stuk vlees. Dat is kort gezegd de formuie voor een Caveman style Tomahawk steak.
Caveman style wil zeggen dat je het vlees letterlijk direct op de kolen legt. Dus zonder rooster.

Het recept is simpel: Zorg dat de Tomahawk op kamertemperatuur is en strooi er wat zout over.
Wacht met peper tot de tomahawk gegrild is, dit zou verbranden en bitter worden.
Zorg voor een mooi schoon kolenvuur zonder as op de kolen.

Let op, gebruik geen briketten en alleen de beste kwaliteit kolen. Wij gebruikte Black Ranch Marabu. 

Zorg dat dit vuur op volle sterkte is en leg het vlees er op. De hitte zal het vlees direct dichtschroeien. Vreemd genoeg verbrandt het vlees niet en blijft er geen kool aan het vlees achter op het oppervlak.

Laat de steak garen tot 48 graden kerntemperatuur. Haal hem uit het vuur en laat hem 10 minuten rusten. Simpeler kunnen we het niet maken en BBQ-Grillsmaak gegarandeerd.

Tip: Als je i-grill snoer in de kolen ligt (zoals op de foto) gaat deze gegarandeerd stuk…

http://www.beefexclusief.nl/black-angus-grain-fed-tomahawk-…

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed