0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Woensdag 1 April 2020

  CARDIFF CRACK - "its taste is considered addictive”

  Soms komen er ineens geweldige recepten op je pad. Laatst kwam er een charmante dame in de winkel die wat twijfelend zei: “Ik begreep dat ik hier een ‘ezeltje’ kan kopen?”
  "Ah, een tri tip, jazeker hebben wij die". Naast haar stond haar boomlange vriend en samen vertelden ze dat hij net terug was uit Californië en daar vlees gegeten had zoals hij nog nooit geproefd had.
  “Ze noemen het Cardiff Crack. Google maar eens”. Nu waren wij natuurlijk meteen nieuwsgierig, dus gingen wij op onderzoek uit.
  Het vlees wat wij in Nederland wel eens ‘ezeltje’ noemen komt uit de lies van het rund en wordt ook wel Tri Tip genoemd.

  Google leerde ons dat de Seaside Market in Cardiff by the Sea in Californië een Burgundy Pepper Tri Tip serveert met de naam Cardiff Crack omdat hij verslavend lekker zou zijn.
  Ook vonden we een recept van de Cardiff Crack. Ongetwijfeld zal de Seaside Market niet alle geheimen prijsgeven, maar het gevonden recept was inderdaad verslavend lekker.
  Voor een prijs van rond de € 18,- per kilo serveer je echt een super stuk vlees met een simpele bereiding.

  Eerst mengen we 360 ml rode wijn met 60 ml olijfolie, 3 fijn gehakte knoflook tenen. 5 ml honing (1TSP) en 15 ml (1TBSP) of meer verse zwarte peper. Wij mixten zwarte peper en chill peper.
  Dit mengsel roeren we goed door, doen het in een zipperbag met de tri tip en ‘persen’ zoveel mogelijk de lucht er uit. Dan sluiten we de zak en kneden het geheel goed door en leggen het in de koelkast.
  24 uur later halen we het vlees uit de zak en laten het een half uur op temperatuur komen.
  Ondertussen steken we de Big Green Egg aan en richten hem in voor direct heat en met het gietijzeren rooster.
  De Tri tip deppen we droog, marinade is bedoeld om in het vlees te trekken en niet om te verbranden. Het vlees heeft een mooie paarse kleur van de marinade.
  We grillen het vlees rondom direct aan en plaatsen hem dan indirect en garen door tot een kern van 49 graden.

  We laten hem 10-15 minuten rusten terwijl wij de mais uit de folie halen en nog even direct grillen.
  Mocht je niet van de vetlaag houden, snijd deze er dan op je bord af en nooit voor de bereiding. Deze is essentieel voor de smaak.

   

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking