Beef-X super malse Hollands eetcafé kipdijsaté

Beef-X super malse Hollands eetcafé kipdijsaté

Als ik dit Indonesische saté zou noemen beledig ik mijn Indonesische buurvrouw van vroeger diep, dus dat doen we zeker niet. Maar de marinade is hier wel op gebaseerd.

We maken de marinade met hieronder genoemde ingrediënten en gebruiken een kilo Waardse Boerderij kipdij filet met vel, gewoon omdat wij dat lekker vinden.
De kipdij snijden we een keer door in de lengte zodat we een soort stroken krijgen. Kipdij (met vel) blijft altijd rommelig vlees om te zien, maar is echt 10x lekkerder en sappiger dan kipfilet.
De kip doen we met de marinade in een zipperbag en leggen deze dan een paar uur in de koelkast.

Ondertussen trekken we onze oude Weber weer eens uit de hoek en deze richten we in voor indirect grillen.
Voor de satésaus kiezen we een ‘kant en klare’ basis.
Ja Ja , het was lazy sunday. We fruiten een versnippert uitje en wat knoflook in een skillet op de Weber en mengen dit door de saus.

De kipdij ‘reepjes’ rijgen we ondertussen zigzag aan de houten spiesjes. De saté grillen we eerst rondom goed aan boven direct vuur om vervolgens indirect te leggen en door te laten garen tot 75 graden kerntemperatuur.
Even prikken met de Superfast Thermapen en je weet snel zeker dat je precies goed zit.
Satésaus erbij en wat gebakken en gedroogde uitjes er over en klaar.

Geen ingewikkeld verhaal, makkelijk en snel maar toch heel lekker. Een Hollands eetcafé zou hier zeker vaste klanten aan overhouden.

Ingrediënten marinade:

  • 250 ml ketjap manis
  • 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd
  • 2 limoenen, sap
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • Zeezout
  • Vleugje bruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box