Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
159401208_1631683867025235_6446706173251883864_o

BEEF-X PULLED PORK WRAPS

Pulled Pork is nou niet bepaald het meest originele BBQ-gerecht. Wat wel grappig is dat iedereen er zijn eigen visie en recept voor heeft. Dit is een recept wat wij een paar jaar geleden hebben gemaakt, maar zeker voor herhaling vatbaar is. Eigenlijk is Pulled Pork niet eens een gerecht op zich, het is een basisingrediënt voor talloze gerechten / presentaties..

De basis is een mooie procureur 2,4 kg (varkensnek) van het Hollands KDV varken. Deze hebben we de avond voor de bereiding ingewreven met een droge Pig Wing rub, van Don Marcos.
Om 08:30 steken we de Big Green Egg aan en brengen hem op 110 graden.

Ondertussen maken we een mengsel van 100 ml. appelsap, 100 ml witte wijn azijn (of appelcider azijn) en 100 ml Grand Marnier.

Voor we gaan beginnen injecteren we de procureur op een aantal plekken royaal met dit mengsel.

De rest gieten we in een sprayfles.

Om 9:00 uur leggen we wat big chunk’s olijfboom rookhout bij de kolen en gaat het varken op de grill.

De Meater heeft precies genoeg bereik om het proces binnen te volgen waarbij ook de ambient functie erg handig is. Hiermee wordt de ketel-temperatuur boven het rooster weergegeven.

Na een uur openen we het deksel en bespuiten het vlees rondom met de gemaakte spray. Dit houden we de dag door ieder uur vol.

Op 67 graden komen we in de 'the stall’, wat inhoudt dat de temperatuur blijft hangen of zelfs kan dalen. Dit duurt zomaar 1-1,5 uur. Geen paniek, gewoon rustig wachten.

Bij 70 graden vouwen we een aluminium ‘bootje’ en leggen het vlees er in. We hebben nog een flesje vuur en vlam bier van Brouwerij de Molen staan van laatst en gieten dit erbij. Dan voorzichtig dichtvouwen en zorgen dat de Meater buiten de folie steekt.

In de bovenkant prikken we wat gaten.

Check nu meteen even of je nog genoeg kolen over hebt voor de volgende uren. Anders kan je ze nu mooi bijvullen.

Nu nog een paar uur het vlees bewaken.

Om 17:45 uur bereiken we de 87 graden en mag Miss Piggy er weer af.

Nu nog 20 minuten op een warme plaats laten rusten. Dat doen we maar even binnen, net als het pullen. Anders koelt hij wel heel snel af.

Pullen:

Ondertussen warmen we wat BBQ saus op. Wij kozen voor de Blues Hog Smokey Mountain saus

Dan trekken we het varken uit elkaar. Hij is zo mooi dat dit met de hand kan, ware het niet dat hij van binnen te heet is om beet te pakken. Dus toch maar een paar vorken erbij pakken.

We strooien er nog wat Don Marco’s Pig Wing overheen, gieten de BBQ saus er bij en mengen het geheel.

Ondertussen maken we een coleslaw van dunne reepjes rode kool, appel, wortel, gele rozijnen en griekse yoghurt.

Dat zuurtje is heerlijk fris bij de Pulled Pork.

We grillen wat wraps direct op het resterende vuur en vullen deze met de coleslaw en Pulled Pork.

Touwtje er om en ‘it’s a wrap’.

Uiteraard hebben we nog Pulled Pork over waar we later nog wat andere dingen mee zullen doen.

Serveer deze rode coleslaw met appel bijvoorbeeld bij je broodje Pulled Pork of een ander lekker gerecht!

Bestel hier je procureur

Bestel hier je Pig Wing rub

Bestel hier je Blues Hog Smokey Mountain saus

Bestel hier je olijfboom rookhout

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.