Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
129937481_1564076637119292_2715250095910934910_o

BEEF-X KERSTTIP: GEGRILDE KIPROLLADE MET PERZIK ROOMSAUS

Vandaag beginnen we met een simpele, maar oh zo lekkere kiprollade met perzikroomsaus. En laten we eerlijk zijn, het ziet er ook feestelijk uit. Een Waardse Boerderij kiprollade is al gekruid en eigenlijk een complete kip zonder botten in een netje.

We rijgen hem aan het draaispit en plaatsen hem in de Big Green Egg (deze staat op ca. 175 graden). Maar je kan hem eventueel ook in een oven of pan bereiden.

De Meater plaatsen we in de rollade en stellen deze in op 74 graden kerntemperatuur.

Als de rollade draait beginnen we aan de saus.

We laten 6 halve perziken (uit blik) goed uitlekken.

3 snijden we doormidden zodat er kwart partjes ontstaan en 3 halve snijden we in kleine stukjes.

We maken de inhoud van één bekertje Creme Fraiche warm en doen hierbij de fijn gesneden perziken en globaal 1 tl honing. voor wat extra pit roeren we er wat PepRub doorheen. Nu wordt het een kwestie van proeven.

Wil je hem zoeter, dan kan er nog wat honing of perziksap bij, wil je hem pittiger dan kan er nog wat peper bij net wat je lekker vindt.

De saus binden we nog even met wat maizena (allesbinder kan ook)

Op de voor verwarmde schaal schenken we de saus en hierop leggen we de gesneden kiprollade.

We maken het nog even af met de grote perzik stukjes en that’s it.

Dit kan echt iedereen.

Bestel hier je Waardse Boerderij Kiprollade

Bestel hier je draaispit

Bestel hier je peprub

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Voor je beste kerstdiner thuis

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.