BEEF-X GRAAN GEVOERDE DIKKE KRAAI MET PADDESTOELEN (Longhaas)

BEEF-X GRAAN GEVOERDE DIKKE KRAAI MET PADDESTOELEN (Longhaas)

Dikke kraai is Vlaams voor wat wij een longhaas, de Fransen een Onglet en de Amerikanen een hanger steak noemen. Het is een mooi stuk werkvlees, in dit geval graan gevoerd en van het Black Angus rund, met een heerlijke smaak en malsheid. Tenminste…
Midden door de Longhaas loopt een zeen. Deze heeft de malsheid van een goede winterband. Dit lost zichzelf op in een stoofpot, maar wij willen de longhaas grillen als een steak.
Dus snijden we beide kanten langs de zeen waardoor we twee mooie malse haasjes overhouden. Aangezien de breedte van de 2 haasjes wat ongelijk is snijden we de breedste ook nog een keer in de lengte door zodat we 3 vrijwel gelijke haasjes hebben, dat laatste hoeft uiteraard niet.

We strooien wat Don Marcos Barbecue Cherry Bomb Rub over de haasjes en laten ze even rusten.

Ondertussen hebben we 2 sjalotjes fijn gehakt, net als de 3 knoflooktenen. Deze mix fruiten we in een DO deksel. Dan voegen we de champignons toe. Deze kruiden we nog met wat R Butts R smoking rub. We laten ze even sudderen, voegen dan 120 ml WorcesterSaus toe en nog 60 ml. rode wijn.
Dit laten we lekker door pruttelen zodat de champignons zich lekker vol zuigen.

We zetten de paddestoelen weg met wat alufolie er over en zetten de luchtschuiven van de Big Green Egg even goed open.
We leggen de haasjes op het gietijzeren rooster op direct vuur. Na 2 minuten draaien we ze en na weer 2 minuten nog een keer. Nog 2 minuutjes dan wordt het tijd om te meten, want ze zullen zo’n beetje klaar zijn.

En i.d.d. 6 minuutjes was genoeg.

We laten de haasjes even rusten zodat het vocht weer goed in het vlees trekt en snijden dan mooie botermalse medaillons en we voegen hier de paddestoelen bij.

Of je het Longhaas, Onglet, Dikke Kraai of Hanger Steak noemt zal ons worst zijn, maar lekker is het absoluut!

Bestel hier je Longhaas: https://www.beefexclusief.nl/beefex-black-angus-beef-hangin…

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box