BEEF-X BEER BOTTLE BURGERS MET EI

BEEF-X BEER BOTTLE BURGERS MET EI

Een tijdje geleden maakten we de gevulde tomaten uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers. Tijdens de bereiding kregen wij ineens een idee: Wat als we hier volgende keer eens BieerCan Burgers van maken?
Dus aan de slag. We gebruiken onze mooie Graan Gevoerde Black Angus Burgers en kneden per stuk anderhalve burger tot een bal. We mengen ook meteen wat BullShit rub door de burger.
Bij gebrek aan een blik duwen we een bierfles in de bal en kneden het vlees rond de fles. We ontwikkelen de burger met ontbijtspek en verwijderen de fles voorzichtig.

Ondertussen ontvellen we 3 tomaten, snipperen een witte ui, raspen wat belegen boerenkaas en versnipperen 2 knoflooktenen.
We fruiten de ui in olijfolie en voegen de knoflook toe. Als de ui glazig wordt voegen we de fijn gesneden tomatenpulp toe en laten het even inkoken. Dan voegen we al roerend de kaas toe tot deze goed gesmolten is.
We halen de pan van de grill en laten het mengsel afkoelen. Ondertussen richten we de Big green Egg in voor indirect heat. en plaatsen de burgers op het rooster. Als deze beginnen te garen scheppen we de vulling in de burgers en toppen af met een klein eitje.
Deksel dicht en door laten garen. Het is de bedoeling dat de dooier licht vloeibaar blijft volgens Julius, dus dat houden wij ook aan.

Als de burgers bijna goed zijn verwijderen we de ConvEGGtor en leggen de burgers nog even direct boven de kolen.
Serveer de burger met wat fijn gehakte bieslook.

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box