Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
139173259_1594371287423160_4684753794079324736_o

Bavette bokbier stoofpot met een muts van bladerdeeg.

Natuurlijk kun je een Black Angus Bavette heerlijk grillen of er een rollade van maken, maar deze stoof moet je ook echt eens proberen. Wij maakten hem boven een houtvuurtje, maar kan natuurlijk ook in de kamado of eventueel op het fornuis. Echt een geweldig recept, super om te maken en heerlijk om te eten. De ingrediënten vind je onderaan. Het is een flinke pan genoeg voor 2 keer of een tafel vol (8 pers.) Uiteraard kun je de hoeveelheden halveren voor een kleinere pot.

We stoken alvast een lekker vuurtje in de Finnwerk vuurschaal en plaatsen de tripod. Dan snijden we de bavette in grove blokken en bestrooien deze met bloem, peper en zeezout.

We snijden de 2 uien in niet te kleine stukjes. Ondertussen schillen we de winterpenen en snijden deze in halve plakken.
We hangen de Dutch Oven een de tripod en doen hier een heel klein beetje olie in. We willen tenslotte niet frituren maar aanbraden.

Als de bodem lekker heet is van het vuur doen we de bavette blokken er in en roeren regelmatig om tot ze rondom lekker bruin worden. Dan kan je ook de uien toevoegen. Nu voegen we de tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel en bouillon toe toe en roeren weer goed door.

Bokbiertje even testen op smaak en dan kunnen deze er ook door. Dan kruimelen we de ontbijtkoek er over en roeren weer door.

We hangen de pan iets hoger en laten het vuur iets kleiner worden. Dit laten we zo 3 uur zachtjes pruttelen, de winterpenen voegen we na 1 uur toe aan onze stoofpot. Af en toe checken we of hij nog pruttelt en dan roeren we meteen weer even door. Houd in de gaten dat het vlees onder staat, desnoods vul je bij met wat runderbouillon.

Hou je vuurtje in de gaten, en probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te houden.
Nu maken we vast de bladerdeeg kapjes. Dat kan natuurlijk prima in de Big Green Egg, maar eerlijk is eerlijk, wij deden ze even in de oven.

We pakken een schaaltje met dezelfde diameter als ons serveerpannetje en smeren de buitenkant in met boter. We maken een ronde plak bladerdeeg en bekleden hier de buitenkant van de kom mee en bestrijken hem met wat geklopt eigeel.

Dan een minuut of 12 in de oven op 220 graden. Er uit halen even laten afkoelen en je schuift hem zo van je kom. Dit kan je dus ook vooraf maken.

We gaan weer terug naar ons vuurtje. De pruimen en abrikozen snijden we ook in stukjes en voegen we na 3 uur toe aan de stoof en ook meteen een goede eetlepel met Chinese 5 spices powder.

Even goed doorroeren en alles nog een half uurtje laten pruttelen.

Dan pakken we de serveerplank, pannetjes, (kommetje kan natuurlijk ook) doen hier de stoof in, plaatsen de bladerdeeg muts er op en ploppen een lekkere trippel open.

De presentatie met het deeg op de kom is super, maar belangrijker, als je de deegkom omdraait op je bord en vult met de bavettestoof is het echt een heerlijke combinatie.

Bestel hier je Black Angus Bavette

Bestel hier je Petromax Dutch Oven

1 kilo Bavette
2 el bloem
2 witte uien
4 el tomatenpuree
2 el mosterd
4 laurierblaadjes
8 kruidnagels
2 flesjes bokbier
400 ml runderbouillon
2 plakken ontbijtkoek
650 gram winterpeen, in blokjes of reepjes
200 gram gedroogde pruimen
200 gram gedroogde abrikozen
1 eetlepel Chinese 5 spices powder
3 velletjes bladerdeeg per persoon
Peper en zout


Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.