Caputo Classica (tipo 00 )

€2,99 Incl. btw

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Pizzabloem tipo 00 van het Italiaanse merk Molino Caputo uit Napels. Deze bloem geeft een mooi elastisch en smaakvol pizzadeeg. Deze bloem is ideaal voor pizzadeeg (of brooddeeg) met kortere rijstijden.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Classica All-purpose flour

Flour with calibrated grain size, ideal for light and fluffy dough. Flour with balanced granulometria, for an easy hydration. Great 'workability', it's good for soft doughs which keep lightness and flavour after coking.

Basisrecept pizzadeeg

Voor 2 pizza's

Ingrediënten

  • 1,5 deciliter handwarm water (40 graden celcius)
  • 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist)
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2-3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad.
  • Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
  • Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Met de hand kneden

  • Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond:
  • Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat
  • Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel
  • Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten)

Machinaal kneden

  • 5-10 minuten met een mixer of keukenmachine met deeghaken
  • 2-3 minuten met een foodprocessor. Voeg de gistoplossing en de rest van het vocht via de vulschacht toe terwijl de machine draait.
  • Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom.
  • Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een bal
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter
  • Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen

Hoe zie ik of het deeg goed is?

Het pizzadeeg is goed als het niet de droog en niet te nat is. Maar hoe weet je nu dat het perfect is? Goed pizzadeeg voelt plakkerig aan, maar laat geen sporen achter op de wand van de kom of op je handen. Het deeg moet net zo plakken als een geel post-it notitieblaadje. Dat plakt wel, maar laat direct los zonder sporen achter te laten. Als het deeg te plakkerig is kun je wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe.

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »