Nieuw

Brisket (IBP USA)

De puntborst of Brisket zoals de Amerikanen het noemen is perfect voor low en slow cooking - wordt gebruikt tijdens BBQ wedstrijden of gebruikt om pastrami mee te maken.
Op voorraad
X

67,60 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

THE CHEATING BRISKET
Google op Brisket en je leest alle verhalen over nachten lang op wacht zitten naast je grill en ‘het moeilijkste stuk vlees om te bereiden’.
Nu houden wij van Low & Slow, maar in de BBQ Bijbel van Julius Jaspers kwamen we een recept tegen van een Brisket in 4(!) uur. Zou dat mogelijk zijn?
We gaan het gewoon testen.
Onze brisket bestaat uit alleen het malsere deel, de ‘Flat’ van totaal 2,2 kg.

Julius geeft zelf wel aan dat dit recept niet een wedstrijd Brisket oplevert, maar top van smaak is.

Allereerst kruiden we de brisket met Beefalicious van Smokey Goodness. Dit laten we minimaal een half uur lekker intrekken.
We stoken de Big Green Egg op voor direct heat en voegen 2 chunks rookhout toe. Dan schroeien we de brisket rondom dicht.
Vervolgens leggen we de ui, knoflook en rozemarijn op het vlees en pakken het vlees in aluminium folie. We gieten de appelsap erbij en vouwen het pakket dicht.
Dit systeem kennen we allemaal wel van spare-ribs en pulled pork.

De BBQ temperatuur hebben we ondertussen verlaagd naar 140 graden zoals de Bijbel voorschrijft en we leggen het pakketje terug op indirect heat.
We hebben de MEATER+ thermometer geplaatst om de kerntemperatuur te monitoren.

Na een kleine 3 uur zitten we al op 93 graden kern, dat kan toch haast niet goed zijn?
We halen het pakketje er af, leggen het in een koelbox en laten het nog 3 kwartier rusten.
Dan snijden we de brisket in dunne plakken.

De smaak is heerlijk, en de structuur zacht, niet zo zacht als draadjesvlees maar wel mooi zacht. Je proeft heel goed de kruiden terug en we hebben zelfs een inimini rookringetje met bijbehorende lichte rooksmaak. Maar we vinden hem wel vrij droog geworden.
Sommigen injecteren de brisket vooraf met bouillon en in onze shop hebben we o.a. van KOSMOS Q RESERVED BLEND BRISKET INJECTIONS.
Dit zou ik zeker aanraden voor een volgende sessie.

De conclusie, ‘Can you cheat on a brisket’? Jazeker! Gaan we het volgende keer weer zo doen?
Nee, persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan de Old Skool low & slow versie. Heb je meer haast dan zijn er zo veel andere mooie stukken vlees om te bereiden. Maar probeer je nooit wat nieuws dan wordt het wel erg saai achter je BBQ.

In de Amerikaanse staat Texas is een brisket op de barbecue net zo gewoon als de hamburger. Low en slow geprepareerd is de brisket op z’n best. Dit temeer omdat een brisket niet al te mals is.

De brisket komt uit de borst van het Angus rund (of een kruising daarvan) en is goed vet wat te zien is aan de marmering en de zogenaamde “packer’s cut”. Door dit vet wordt het vlees malser tijdens de bereiding en krijgt het meer smaak.

De iets vettere brisket punt is de meer populaire van de twee. (point en flat) Bereidingstijd is ongeveer drie uur per kilo gewicht. Dit is gebaseerd op een garingstemperatuur van 110~115°C en een uiteindelijke kern temperatuur van 90°C.  Snij de brisket in dunne plakjes en tegendraads.


De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Recepten

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box