Nieuw

Bavette (flap meat)

Bavette of flapmeat uit de vang van Uruguayaanse graan gevoerde Angus rund is onze topfavoriet! smaakvol met een echte vleesbite, maar ook mals en met een fijne textuur is dit een echte aanrader voor elke vleesliefhebber!
Op voorraad
X

39,55 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving


WINTERS BAVETTE STOOFPOTJE GESMOORD IN PALM BIER

Natuurlijk kun je een mooie grain fed Bavette heerlijk als steak grillen, maar wat is ‘ie ook lekker in je stoofpot. Het wat grove vlees geeft zijn smaken langzaam af, en wordt in een paar uur tijd botermals. Wij lieten het smoren in een paar lekkere palmbiertjes.
Het is er tenslotte echt weer voor.

Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 1000+ gr. bavette
- 2 dikke (zoete) uien
- 4 stronkjes pastinaak
- 3 a 4 trostomaten
- 8 kleine aardappelen (vastkokend)
- 1 bakje kastanje champignons
- 3 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 5 blaadjes laurier
- 2 flesjes palmbier 
- 1l rundfond
- paar takjes platte peterselie
- Chinese vijf spices kruiden
- gerookte paprikapoeder
- peper uit de molen
- zeezout

Bereidingstijd:
20 minuten voorbereiden (+ 5 uur gaartijd)

Bereidingswijze:
Begin minstens 5 uur op voorhand. Wij gebruikten de Dutch Oven (grote uitvoering).
Smelt een klont boter in een ruime ovenvaste stoofpot. Snij het vlees in grove stukken, bestrooi dit met wat bloem en bak het even aan tot het een goudbruin korstje heeft.

Pel de uien, schil de pastinaak, snijd de champignons doormidden, snijd alles in grove stukken en bak dit mee aan. Snij de groenten vooral niet in te kleine stukken, anders zijn ze veel te snel gaar en worden ze papperig.

Was de aardappeltjes en voeg ze ongeschild toe, samen met de gekneusde knoflook, de tijm en de laurier. Roer om en laat enkele minuten stoven. Giet er het bier en het kalfsfond bij, kruid alles met versgemalen peper en zeezout. Breng het langzaam aan de kook. Voeg tenslotte de in vieren gesneden trostomaten toe.

Sluit de pot af met het deksel. Laat zo'n 5 uur garen, roer regelmatig door en controleer of het vlees nog niet gaar is.
Na bereidingstijd alles nog even binden met wat ontbijtkoek.

Zet de pot op tafel, strooi er wat verse peterselie over en laat iedereen zelf opscheppen, in diepe borden of kommen met jus naar smaak. Drink er hetzelfde bier bij, of een goede rode wijn.
 

Overheerlijke Bavette ook wel Flapmeat genoemd

 





Dit heerlijke stukje vlees uit de lende kan perfect worden gemarineerd met de spicy Chipottle BBQ rub van The Dutch BBQ Crew met een beetje olie en water zoals de BBQ pitboys hierboven demonstreren om een watertandend lekker mexicaans broodje van te maken!

Maar omdat er zoveel heerlijke manieren bestaan om een bavette klaar te maken hebben wij hieronder nog een recept bijgesloten:

Bavette (ca 500 gram)
5 tenen knoflook.
1/2 cup verse rozemarijn
1/2 cup verse tijm
60 ml citroensap
80 ml olijfolie
Zout en Peper

Doe de knoflook, rozemarijn, tijm, citroensap en olijfolie in een blender. Voeg daarnaast nog ca 1 tl peper en 1/2 tl zout toe. Blend het zolang totdat de knoflookteentjes niet meer te herkennen zijn.

Verwijder het vet van de Bavette. Leg vervolgens de bavette in een ovenschaal en schenk de marinade erover heen. Wrijf de marinade even goed in aan beide kanten. Plaats het vlees vervolgens terug in de koelkast voor 6 uurtjes.

Na de marinadetijd van 6 uur, haal je de Bavette uit de koelkast. Dep vervolgens het vlees met wat keukenpapier droog en leg het op een schoon bord. Strooi opnieuw wat verse peper over het vlees heen en laat de Bavette op kamertemperatuur komen.

Voorbereidingen barbecue

Maak de BBQ ondertussen klaar voor direct gebruik op 200C / 400F. Ik heb voor dit recept Mesquite rookhout gebruikt. Als de Bavette op kamertemperatuur is, plaats je hem boven het vuur en gril je het vlees voor circa 5 minuten per zijde tot een kerntemperatuur van 54C / 130F bereikt is.

Haal vervolgens het vlees van de BBQ af en laat het nog minimaal 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Het zou er volgens ongeveer zo moeten uit zien:

Snij het vlees vervolgens dwars op de draad aan in stukjes van ca 0,5 cm dik. Als het goed is, is de Bavette nog medium / rare in het midden en medium aan de zijkanten. Dit is de garing waarin de smaak en de structuur het beste tot zijn recht komt.

 

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Recepten

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box