Nieuw

Bavette (flap meat)

Bavette of flapmeat uit de vang van Uruguayaanse graan gevoerde Angus rund is onze topfavoriet! smaakvol met een echte vleesbite, maar ook mals en met een fijne textuur is dit een echte aanrader voor elke vleesliefhebber!

Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

54,15 46,03 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Bavette bokbier stoofpot met een muts van bladerdeeg.

 

Natuurlijk kun je een Black Angus Bavette heerlijk grillen of er een rollade van maken, maar deze stoof moet je ook echt eens proberen. Wij maakten hem boven een houtvuurtje, maar kan natuurlijk ook in de kamado of eventueel op het fornuis. Echt een geweldig recept, super om te maken en heerlijk om te eten.

 

De ingrediënten vind je onderaan. Het is een flinke pan genoeg voor 2 keer of een tafel vol (8 pers.)

Uiteraard kun je de hoeveelheden halveren voor een kleinere pot. We stoken alvast een lekker vuurtje in de Finnwerk vuurschaal en plaatsen de tripod.

 

Dan snijden we de bavette in grove blokken en bestrooien deze met bloem, peper en zeezout.

We snijden de 2 uien in niet te kleine stukjes. Ondertussen schillen we de winterpenen en snijden deze in halve plakken. We hangen de Dutch Oven een de tripod en doen hier een heel klein beetje olie in. We willen tenslotte niet frituren maar aanbraden.

 

Als de bodem lekker heet is van het vuur doen we de bavette blokken er in en roeren regelmatig om tot ze rondom lekker bruin worden. Dan kan je ook de uien toevoegen.

Nu voegen we de tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel en bouillon toe toe en roeren weer goed door. Bokbiertje even testen op smaak en dan kunnen deze er ook door. Dan kruimelen we de ontbijtkoek er over en roeren weer door.

 

We hangen de pan iets hoger en laten het vuur iets kleiner worden.

Dit laten we zo 3 uur zachtjes pruttelen, de winterpenen voegen we na 1 uur toe aan onze stoofpot.

Af en toe checken we of hij nog pruttelt en dan roeren we meteen weer even door.

Houd in de gaten dat het vlees onder staat, desnoods vul je bij met wat runderbouillon.

Hou je vuurtje in de gaten, en probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te houden.

 

Nu maken we vast de bladerdeeg kapjes. Dat kan natuurlijk prima in de Big Green Egg, maar eerlijk is eerlijk, wij deden ze even in de oven.

We pakken een schaaltje met dezelfde diameter als ons serveerpannetje en smeren de buitenkant in met boter. We maken een ronde plak bladerdeeg en bekleden hier de buitenkant van de kom mee en bestrijken hem met wat geklopt eigeel.

Dan een minuut of 12 in de oven op 220 graden. Er uit halen even laten afkoelen en je schuift hem zo van je kom. Dit kan je dus ook vooraf maken.

We gaan weer terug naar ons vuurtje. De pruimen en abrikozen snijden we ook in stukjes en voegen we na 3 uur toe aan de stoof en ook meteen een goede eetlepel met Chinese 5 spices powder.

Even goed doorroeren en alles nog een half uurtje laten pruttelen.

Dan pakken we de serveerplank, pannetjes, (kommetje kan natuurlijk ook) doen hier de stoof in, plaatsen de bladerdeeg muts er op en ploppen een lekkere trippel open.

De presentatie met het deeg op de kom is super, maar belangrijker, als je de deegkom omdraait op je bord en vult met de bavettestoof is het echt een heerlijke combinatie.

 

Bestel hier je Black Angus Bavette: https://www.beefexclusief.nl/beefex-black-angus-beef...

Bestel hier je Petromax Dutch Oven: https://www.beefexclusief.nl/petromax-dutch-oven-ft-serie...

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ

 

1 kilo Bavette

2 el bloem

2 witte uien

4 el tomatenpuree

2 el mosterd

4 laurierblaadjes

8 kruidnagels

2 flesjes bokbier

400 ml runderbouillon

2 plakken ontbijtkoek

650 gram winterpeen, in blokjes of reepjes

200 gram gedroogde pruimen

200 gram gedroogde abrikozen

1 eetlepel Chinese 5 spices powder

3 velletjes bladerdeeg per persoon

Peper en zout

 


WINTERS BAVETTE STOOFPOTJE GESMOORD IN PALM BIER

Natuurlijk kun je een mooie grain fed Bavette heerlijk als steak grillen, maar wat is ‘ie ook lekker in je stoofpot. Het wat grove vlees geeft zijn smaken langzaam af, en wordt in een paar uur tijd botermals. Wij lieten het smoren in een paar lekkere palmbiertjes.
Het is er tenslotte echt weer voor.

Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 1000+ gr. bavette
- 2 dikke (zoete) uien
- 4 stronkjes pastinaak
- 3 a 4 trostomaten
- 8 kleine aardappelen (vastkokend)
- 1 bakje kastanje champignons
- 3 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 5 blaadjes laurier
- 2 flesjes palmbier 
- 1l rundfond
- paar takjes platte peterselie
- Chinese vijf spices kruiden
- gerookte paprikapoeder
- peper uit de molen
- zeezout

Bereidingstijd:
20 minuten voorbereiden (+ 5 uur gaartijd)

Bereidingswijze:
Begin minstens 5 uur op voorhand. Wij gebruikten de Dutch Oven (grote uitvoering).
Smelt een klont boter in een ruime ovenvaste stoofpot. Snij het vlees in grove stukken, bestrooi dit met wat bloem en bak het even aan tot het een goudbruin korstje heeft.

Pel de uien, schil de pastinaak, snijd de champignons doormidden, snijd alles in grove stukken en bak dit mee aan. Snij de groenten vooral niet in te kleine stukken, anders zijn ze veel te snel gaar en worden ze papperig.

Was de aardappeltjes en voeg ze ongeschild toe, samen met de gekneusde knoflook, de tijm en de laurier. Roer om en laat enkele minuten stoven. Giet er het bier en het kalfsfond bij, kruid alles met versgemalen peper en zeezout. Breng het langzaam aan de kook. Voeg tenslotte de in vieren gesneden trostomaten toe.

Sluit de pot af met het deksel. Laat zo'n 5 uur garen, roer regelmatig door en controleer of het vlees nog niet gaar is.
Na bereidingstijd alles nog even binden met wat ontbijtkoek.

Zet de pot op tafel, strooi er wat verse peterselie over en laat iedereen zelf opscheppen, in diepe borden of kommen met jus naar smaak. Drink er hetzelfde bier bij, of een goede rode wijn.
 

Omdat er zoveel heerlijke manieren bestaan om een bavette klaar te maken hebben wij hieronder nog een recept bijgesloten:

Bavette (ca 500 gram)
5 tenen knoflook.
1/2 cup verse rozemarijn
1/2 cup verse tijm
60 ml citroensap
80 ml olijfolie
Zout en Peper

Doe de knoflook, rozemarijn, tijm, citroensap en olijfolie in een blender. Voeg daarnaast nog ca 1 tl peper en 1/2 tl zout toe. Blend het zolang totdat de knoflookteentjes niet meer te herkennen zijn.

Verwijder het vet van de Bavette. Leg vervolgens de bavette in een ovenschaal en schenk de marinade erover heen. Wrijf de marinade even goed in aan beide kanten. Plaats het vlees vervolgens terug in de koelkast voor 6 uurtjes.

Na de marinadetijd van 6 uur, haal je de Bavette uit de koelkast. Dep vervolgens het vlees met wat keukenpapier droog en leg het op een schoon bord. Strooi opnieuw wat verse peper over het vlees heen en laat de Bavette op kamertemperatuur komen.

Voorbereidingen barbecue

Maak de BBQ ondertussen klaar voor direct gebruik op 200C / 400F. Ik heb voor dit recept Mesquite rookhout gebruikt. Als de Bavette op kamertemperatuur is, plaats je hem boven het vuur en gril je het vlees voor circa 5 minuten per zijde tot een kerntemperatuur van 54C / 130F bereikt is.

Haal vervolgens het vlees van de BBQ af en laat het nog minimaal 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Het zou er volgens ongeveer zo moeten uit zien:

Snij het vlees vervolgens dwars op de draad aan in stukjes van ca 0,5 cm dik. Als het goed is, is de Bavette nog medium / rare in het midden en medium aan de zijkanten. Dit is de garing waarin de smaak en de structuur het beste tot zijn recht komt.

 

De bezorging wordt verzorgd door Trunkers en vindt plaats op maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag, zondag en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen voor 11.00 uur op werkdagen worden dezelfde avond bezorgd. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van ers kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven.

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box