Nieuw

Rib Eye 200 dagen graan gevoerd USA

Schitterend gemarmerde rib eyes van Amerikaanse Angus die maar liefst 200 dagen met graan gevoerd zijn om tot dit boterzachte resultaat te komen.

Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

20,75 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Ribeye met koffierub op de Big Green Egg
Ribeye met koffierub op de Big Green Egg/BBQ
 
Porties Voorbereidingstijd Kooktijd Wachttijd
4personen 30minuten 1u30minuten 1u30uur
 
Wat heb je nodig?
Voor: personen
 
  • 1  knolselder
  • 150 g roomboter
  • Snufje  zout
  • Snufje  zwarte peper
  • 4  ribeye (2 cm dikte)
  • 50 g fijngemalen koffie (geen koffiedik)
  • 50 g bruine suiker
  • 2 el gerookte paprika
  • 1 el zeezout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 250 g verse kersen (of diepvrieskersen)
  • 250 ml kersensap
  • 2 kl maïzena
  • Snufje  fleur de sel
Let's cook it!
 
  1. Pof de knolselder: verhoog de temperatuur van de Big Green Egg naar 200°C met daarin de convEGGtor® (hitteschild) met de pootjes naar boven voor indirect koken en daarop de stainless steel grid. Leg de knolselder in het midden van de grid. Pof de groente 1,5 uur. Snijd daarna de schil van de knolselder.
     
  2. Mix de knolselder met de roomboter, een snufje zout en zwarte peper tot een gladde puree. Zet daarna aan de kant.
     
  3. Ontpit de verse kersen. Neem een gietijzeren pannetje en voeg de kersensap en de kersen toe. Laat de Big Green Egg op 200°C indirect koken zoals voor het poffen van je knolselder. Leg het pannetje op de stainless steel grid voor ongeveer 20 minuten. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg toe aan de kersensap. Meng goed en laat de saus nog even indikken. Haal daarna het pannetje van het vuur.
     
  4. Maak de Big Green Egg klaar voor het grillen van de ribeye: haal de convEGGtor eruit en de stainless steel grid. Leg de cast iron grid erin en verhoog de temperatuur naar 230°C.
     
  5. Meng ondertussen voor de koffierub de fijngemalen koffie, de bruine suiker, de gerookte paprika en een snufje zout. Wrijf er de ribeye's mee in.
     
  6. Grill de ribeye's ongeveer 1 minuut en draai daarna de een kwartslag. Grill weer 1 minuut. In totaal grill je de ribeye 4 minuten.
     
  7. Laat de ribeye rusten en serveer daarna met de knolserderpuree en de kersen. Smakelijk!

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box