Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards kalf - Kalfs Bavette

Omschrijving

Waards Kalfs bavette met kruidenolie en groene asperges.

We hebben een aantal nieuwe producten binnen gekregen van het Waards Kalf. Ons streekproduct uit het Groene Hart.
We trappen af met deze heerlijke malse bavette. Nu staat bavette er om bekend dat het werkvlees is en dus iets stugger, maar niet in dit geval.
 
Hij is heerlijk zacht en mals en eenvoudig te bereiden.
We beginnen met de groene asperges waar we het onderste stuk afsnijden. Wees daar niet te ‘Hollands’ in het onderstuk is echt te hard.
We bestrijken de asperges met Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien deze met Don Marcos Wonder Green.
Dan grillen we deze even rondom in de MiniMax op het gietijzeren rooster boven direct vuur.
Hou het goed in de gaten, draai op tijd en leg de asperges weg als ze zacht zijn geworden.
 
De Bavette bestrooien we met grof zeezout en leggen we op het gietijzeren rooster, ook direct heat en we sluiten de deksel. Ondertussen mengen we wat olijfolie, peper, zout en knoflook en zetten hier een kruidenkwastje in. Wij hadden nog een kleintje over uit Frankrijk met droge tijm rozemarijn, laurier etc. Maar je kan het ook makkelijk zelf bij elkaar knopen.
Hiermee bestrijken we de bavette als we deze gedraaid hebben (en later nog een keer de andere kant).
 
Als de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden halen we deze uit de Big Green Egg en laten hem even rusten.
De vuistregel is de rusttijd is ongeveer een kwart van de garingstijd. In dit geval dus niet zo lang.
Tijdens het rusten hebben we de asperges even in een schaaltje terug gezet om nog wat bij te warmen.
 
We snijden de bavette en serveren deze met groentechips en de groene asperges.
Super simpel, boterzacht en super lekker.

Waards kalf - Kalfs Bavette

Productformulier

Waards Kalfs bavette met kruidenolie en groene asperges. We hebben een aantal nieuwe producten binnen gekregen van het Waards Kalf.... Lees meer

€9,95

Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
    • Vandaag verstuurd? Je hebt nog: Mar 29, 2024 10:00:00 +0100
    Heb je een vraag over dit product?

    Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

    Stuur ons een berichtje!

    Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

    Beef Exclusief
    Bredeweg 126
    2761KB Zevenhuizen
    Nederland
    Bekijk openingstijden

    Omschrijving

    Waards Kalfs bavette met kruidenolie en groene asperges.

    We hebben een aantal nieuwe producten binnen gekregen van het Waards Kalf. Ons streekproduct uit het Groene Hart.
    We trappen af met deze heerlijke malse bavette. Nu staat bavette er om bekend dat het werkvlees is en dus iets stugger, maar niet in dit geval.
     
    Hij is heerlijk zacht en mals en eenvoudig te bereiden.
    We beginnen met de groene asperges waar we het onderste stuk afsnijden. Wees daar niet te ‘Hollands’ in het onderstuk is echt te hard.
    We bestrijken de asperges met Di Lorenzetto olijfolie en bestrooien deze met Don Marcos Wonder Green.
    Dan grillen we deze even rondom in de MiniMax op het gietijzeren rooster boven direct vuur.
    Hou het goed in de gaten, draai op tijd en leg de asperges weg als ze zacht zijn geworden.
     
    De Bavette bestrooien we met grof zeezout en leggen we op het gietijzeren rooster, ook direct heat en we sluiten de deksel. Ondertussen mengen we wat olijfolie, peper, zout en knoflook en zetten hier een kruidenkwastje in. Wij hadden nog een kleintje over uit Frankrijk met droge tijm rozemarijn, laurier etc. Maar je kan het ook makkelijk zelf bij elkaar knopen.
    Hiermee bestrijken we de bavette als we deze gedraaid hebben (en later nog een keer de andere kant).
     
    Als de bavette een kerntemperatuur heeft van 49 graden halen we deze uit de Big Green Egg en laten hem even rusten.
    De vuistregel is de rusttijd is ongeveer een kwart van de garingstijd. In dit geval dus niet zo lang.
    Tijdens het rusten hebben we de asperges even in een schaaltje terug gezet om nog wat bij te warmen.
     
    We snijden de bavette en serveren deze met groentechips en de groene asperges.
    Super simpel, boterzacht en super lekker.

    Recent bekeken

    Footer image

    © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

    • American Express
    • Apple Pay
    • Google Pay
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Shop Pay
    • Union Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.