0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Rubia Gallega Bavette / FlapMeat

    € 26,95 Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Een prettige, handzame steak van de Spaanse Rubia rund. Deze Bavette is vol van smaak en een goed alternatief voor een biefstukje.... Toon meer
    Maat : ca. 1.100 gram
    • De gezelligste showroom van Nederland
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Deskundig en eerlijk advies
    • On- & offlineslager

    Productomschrijving

    Een prettige, handzame steak van de Spaanse Rubia rund. Deze Bavette is Vol van smaak en een goed alternatief voor een biefstukje.

    Rubia Gallega Bavette met Salsa Roja

    Bavette rollade-spiesen-gestoofd en -gegrild, we hebben het allemaal al eens gedaan. Maar nu hebben we een stuk bavette van het Spaanse Rubia Gallega rund gepakt, dus deze gaan we straks serveren met een heerlijke zonnige Spaanse Salsa Roja.
    Rubia Gallega is een flink rund en dat is terug te zien aan deze bavette van 1 kg. Het is uiteraard geen zachte gladde tournedos, maar een robuust en toch mals stuk vlees met heel veel smaak.
    Eerst makan we de Salsa.
    We snijden een rode ui in grove stukken, we halen de zaadjes uit 1 rode paprika en snijden deze ook in grove stukken en halveren 125 gram kerstomaatjes.
    Dit alles doen we met een handvol verse peterselie, 50 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1,5 tl gerookte paprika poeder, een snufje suiker en zout en peper in de blender en mixen dit tot een grove saus. Let op dat je echt stukjes en een grove structuur houdt. Dat past mooi bij dit vlees.
    Deze kom gaat de koelkast in tot we serveren.
    De smaak van de salsa is fris met een bite, totaal anders dan bijvoorbeeld een chimichurri.
    We stoken de Big Green Egg op tot ca. 180 graden met het gietijzeren rooster er in.
    We kruiden de bavette met wat citroen/rozenmarijn zout wat we meenamen van onze Corsica trip. De bavette gaat op direct heat en hier willen we de Meatereven niet aan wagen dus gebruiken we de superfast Thermapen.
    Bij 49 graden halen we de bavette van het rooster en laten deze nog even rusten onder aluminium folie.
    We malen nog wat verse peper over de bavette en serveren deze met de salsa roja en wat groentechips.

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Accessoires

    Maak je aankoop compleet

    Bavette / FlapMeat
    € 26,95
    Rubia Gallega Bavette / FlapMeat
    Maat : ca. 1.100 gram
    Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking