Spare Ribs

€12,10 Incl. btw

Merk:

Agnei Iberico Lamsvlees

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

De lammeren van het Aragonesa-schaap worden gemiddeld na vier maanden geslacht, op het moment dat ze gemiddeld 15 kilo wegen. De dieren worden gevoed met een combinatie van moedermelk, granen en zonnebloempitten en leiden een leven zonder onrust.

Maak een keuze

Aantal

+ -
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Recept :

Doe de gesnipperde ui in de pan met olie en fruit deze. Doe daarna 50 ml water bij de uien en voeg daar de bruine suiker, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus, mosterd en tabasco toe. Breng alles op smaak met wat peper en zout. Kook alles zachtjes in ongeveer 10 minuten. Laat vervolgens de marinade afkoelen. Als deze koel is, pak dan een schaal en leg daar de spareribs in. Giet de marinade over de spareribs en smeer ze even goed in. Laat het nu een dag afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast staan.

Nu de spareribs een dag lekker in de marinade hebben gelegen, kunnen we het recept afmaken. Verwarm de oven op 180 a 200 graden en doe de spareribs in een ovenschaal. Zet de spareribs 80 a 100 minuten in de oven. Wil je de ribbetjes buiten klaarmaken? Doe ze dan een uurtje in de oven. Je hoeft ze dan alleen ‘af te grillen’ op de barbecue, een minuut of 5 aan iedere kant.

ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 4 el bruine suiker
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el wijnazijn
  • 3 el worcestersaus
  • 3 tl (franse) mosterd
  • 1/2 tl tabasco
  • 500 gram lamsspareribs
  • peper
  • zout




Ons Spaanse lamsvlees Agnei Ibérico is afkomstig van een gerenommeerd Spaans bedrijf, de Pastores Group Oviaragon uit Zaragoza. Dit lamsvlees is afkomstig van een raszuiver en speciaal geselecteerd schaap uit de Pyreneeën, genaamd Rasa Aragonesa. Het vlees van dit dier wordt Ibérico genoemd, omdat het dezelfde kwaliteiten en eigenschappen heeft als het welbekende Iberische varkensvlees. Agnei Ibérico is daarom ook als zodanig gecertificeerd en beschermd door de Spaanse wet.

De lammeren van het Aragonesa-schaap worden gemiddeld na vier maanden geslacht, op het moment dat ze gemiddeld 15 kilo wegen. De dieren worden gevoed met een combinatie van moedermelk, granen en zonnebloempitten en leiden een leven zonder onrust en stress. Al deze facetten zorgen uiteindelijk voor een mooi gemarmerd en botermals stukje vlees, dat dankzij de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 zeer gezond is en perfect past in een cholesterolverlagend dieet!

Ook qua productie kan Agnei Ibérico zich meten met de top. De strakke manier van uitsnijden en verpakken maakt dit een makkelijk product voor het dagelijkse gebruik van de chef! Er zit namelijk niet of nauwelijks afval/verlies aan het vlees en de producten zijn verpakt in kleine eenheden.

 

Powered by Lightspeed