Lamsrack

€31,85 Incl. btw

Merk:

Agnei Iberico Lamsvlees

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

De lammeren van het Aragonesa-schaap worden gemiddeld na vier maanden geslacht, op het moment dat ze gemiddeld 15 kilo wegen. De dieren worden gevoed met een combinatie van moedermelk, granen en zonnebloempitten en leiden een leven zonder onrust

Maak een keuze

Aantal

+ -
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

 

Lamsrack met ras-el-hanout

Ingrediënten

  • 1 lamsrack (ongeveer 8 ribbetjes) per 2 personen.
  • 1 eetlepel Ras-el-hanout ** kruiden per rack
  • 1 eetlepel rozemarijn blaadjes per rack
  • 2 eetlepels olie per rack
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Meng de olie met de ras-el-hanout, peper en zout
  2. Wrijf de lamsrackjes met het mengsel in
  3. Verpak de racks in keukenfolie en zet ze een paar uur in de koelkast
  4. Haal de racks 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast om op temperatuur te laten komen
  5. Zorg voor een redelijk hete barbecue met deksel en 2 zones. Dat wil zeggen, 1 kant met gloeiende kooltjes en 1 kant zonder.
  6. Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
  7. Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen. De botjes steken weer over de rand
  8. Verplaats na nog eens 4 minuten de racks naar het gedeelte naast de kooltjes, het vleesgedeelte naar beneden.
  9. Na 5 minuten de racks keren
  10. Doe het deksel terug op de barbecue en na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar
  11. Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.

** Ras-el-hanout

Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en bestaat uit een hele berg ingrediënten. Welke en in welke hoeveelheid is een zorgvuldig bewaard geheim. Het wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken en is te koop bij alle Marokkaanse of Noord Afrikaanse winkels en ook al bij de Albert Heijn XL.
Hoe te gebruiken?
Ras El Hanout wordt gebruikt bij gevogelte, vlees en wild.

Bron : BBQ Helden




Ons Spaanse lamsvlees Agnei Ibérico is afkomstig van een gerenommeerd Spaans bedrijf, de Pastores Group Oviaragon uit Zaragoza. Dit lamsvlees is afkomstig van een raszuiver en speciaal geselecteerd schaap uit de Pyreneeën, genaamd Rasa Aragonesa. Het vlees van dit dier wordt Ibérico genoemd, omdat het dezelfde kwaliteiten en eigenschappen heeft als het welbekende Iberische varkensvlees. Agnei Ibérico is daarom ook als zodanig gecertificeerd en beschermd door de Spaanse wet.

De lammeren van het Aragonesa-schaap worden gemiddeld na vier maanden geslacht, op het moment dat ze gemiddeld 15 kilo wegen. De dieren worden gevoed met een combinatie van moedermelk, granen en zonnebloempitten en leiden een leven zonder onrust en stress. Al deze facetten zorgen uiteindelijk voor een mooi gemarmerd en botermals stukje vlees, dat dankzij de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 zeer gezond is en perfect past in een cholesterolverlagend dieet!

Ook qua productie kan Agnei Ibérico zich meten met de top. De strakke manier van uitsnijden en verpakken maakt dit een makkelijk product voor het dagelijkse gebruik van de chef! Er zit namelijk niet of nauwelijks afval/verlies aan het vlees en de producten zijn verpakt in kleine eenheden

Powered by Lightspeed