Lamshaas

€13,18 Incl. btw

Merk:

Agnei Iberico Lamsvlees

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

De Lamshaas is een zeer zacht stukje vlees van het exclusieve Spaanse Agnei lam. Eigenlijk onze favoriet en gemakkelijk te bereiden.

Maak een keuze

Aantal

+ -
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Lamshaasje met lentegroente

Ingrediënten

  • 4 lamshaasjes
  • 2 grote aardappels
  • 150 g sugar snaps
  • 100 g doperwtjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 25 g boter
  • 6 blaadjes munt
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • Arachideolie, om te frituren

Bereiding

  1. Wrijf de lamshaasjes in met een mengsel van knoflook, honing, rozemarijn en olijfolie en laat dit 30 minuten marineren. Blancheer in de tussentijd de sugar snaps en doperwten in water met wat zout en spoel ze vervolgens af met koud water.
  2. Was de aardappelen goed. Schil ze tot ze ‘op’ zijn en er alleen maar schil is. Probeer de schil zo lang mogelijk te houden.
  3. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en bak hierin de lamshaasjes rondom bruin in 1,5 minuut per kant. Haal het vlees uit de pan (bewaar de jus) en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verwarm de arachideolie in een pan en frituur hierin de aardappelschil totdat deze mooi goudbruin ziet.
  5. Warm de groenten met wat boter nog even door en schep er de muntblaadjes doorheen. Snijd het vlees in mooie schuine stukken en schenk er wat jus overheen. Serveer het met de aardappel en de groenten.
Powered by Lightspeed